Tuesday, January 27, 2015

Kako napisati da je nešto bez naslova?

Danas prvo pišem, pa tek ću onda da određujem naslov. Možda i neće biti naslova. Kao ono bez dobrog naslova. Zoe mi kaže da prvo završim rečnik 2000 reči i izraza koje svakom korisniku kompjutera mogu da koriste, da ne odugovlačim kao što sam nekada odugovlačio sa knjigom o mestima na internetu koja valja posetiti. Pa tek onda da radim nešto drugo. Tako će izaći XIV izmenjeno i dopunjeno izdanje džepnog kompjuterskog rečnika. Da sam se sa njim bavio ovih godina, ovo bi bilo XVI, a ne XIV izdanje, ali nisam. Kada je čoveku krivo što je zapostavio ono što nije trebalo da zapostavlja, uvek se upeca u razmišljanje šta bi bilo da je bilo.
Zamisli knjigu bez naslova.
Ne da se zove knjiga bez naslova, nego da bude bez naslova.
Tako bi bila knjiga sa najkraćim naslovom koja je osvojila Ninovu nagradu.
Žiri u sastavu.... je objavio da je Ninovu nagradu za prošlu godinu dobio roman Zoinog Mihaila bez naslova, ne roman se ne zove bez naslova, nego je on bez naslova.
Kako napisati da je nešto bez naslova?
Prvo izdanje u beloj boji.
Drugo izdanje u plavoj.
Treće u zelenoj.
Svako sledeće druga boja na  koricama.

1 comment:

Unknown said...

hmm, kako posle kazes sta si procitao? onu knjigu bez naslova? verovatno bi svi krenuli da je navode po boji korica- plavu, zutu, zelenu. Vec vidim naslov u Kuriru: "Za ne poverovati: knjiga sa najkracim naslovom! Ne propustite!".