Tuesday, September 2, 2008

Reciklaža vremena

Na beogradskom Bir Festu, održanom od 20. do 24. avgusta, sakupljeno je 4t limenki za reciklažu, 30% viče nego prošle godine.


Predstavnik kompanije, Savo Đustibek, rekao je da je na prostoru Ušća bilo postavljeno 100tinak kontejnera za reciklažu i da su veoma zadovoljni količinom prikupljenih limenki, koje će biti pretopljene u Engleskoj. Dodao je da su fond RiKen i promoter akcije Bol Pekidžing Grup uspeli da istaknu značaj reciklaže i očuvanja životne sredine. Na Bir Festu je bila organizovana i nagradna igra, kao i podela sitnih poklona donosiocima praznih limenki.

Izvor: Tanjug

S tim u vezi

Tragedija Titanika iz 1912. godine je najveća pomorska nesreća svih vremena i jedan od najfascinantnijih događaja prošlog veka. Snimljeno je bezbroj filmova i televizijskih emisija, a događaj je marljivo katalogizovan i na stotinama sajtovima.

A, ženevski sajdžija Romain Jerome posvetio je tom događaju seriju satova čiji su mehanizmi, brojčanici i skazaljke napravljeni od recikliranih delova Titanika.


Skazaljke je proizvela ista kompanija iz Belfasta koje je napravila korito Titanika, a tamna boja brojčanika vuče poreklo sa dna Atlantika.
autor: Jeff Prine

No comments: