Saturday, September 24, 2011

Biće skoro smak sveta, pomisliše u sebi dinosaurusi

BIĆE SKORO PROPAST SVETA, POMISLIO JE U SEBI DINOSAURUS

IME - Dosadno je celoga života imati samo jedno ime. Zato se zovem Zoin Mihailo? Zato što je Zoe moja ljubav i zato što mislim da je ispred svakog muškarca koji voli - žena.

NASLOVNA STRANA - Srpski dizajner Predrag Stakić je pobedio na takmičenju za logo za ljudska prava u Nemačkoj. Žao nam je što njegov logo nećemo moći da koristimo u Srbiji , jer se nije izjasnio za ljudska prava koje stranke je kreirao logo.

EKONOMIJA - Nenormalno da neko daje pare da bi dobio posao, ali daje. Ali je još nenormalnije DA NE ŽELI DA RADI neko ko je dobio posao za koji je dao pare. Oni kojima je jedan Čačanin uzeo pare za posao u Libiji bi mu oprostili, samo da ne moraju na posao.

EKONOMIJA - Veliki trgovinski svetski lanci zaobilaze Srbiju zbog loših zakona. Znači li to da su postojeći trgovinski lanci napravili dobre zakone za sebe, po kojima samo oni mogu da posluju?

POLITIKA - Osnivaju se nove partije na političkoj sceni Srbije, od članova starih partija. Kao feniks ptica se rađaju iz pepela, očekujući da će se glasači ponašati kao da su posuti pepelom.

POZORIŠTE - Bila jednom jedna zemlja Jugoslavija u kojoj je igrana jedna pozorišna predstava - "Prokleta avlija". Na istom prostoru se danas igraju tri različite "Proklete avlije", u Srbiji, Hrvatskoj i BiH. Ma koliko se delilo imanje na manje parcele, uvek će se na ovim prostorima naći mesta za prokletu avliju.

SLOBODNO VREME - Bio je dan bez automobila. Videli smo jednog vozača koji se zatvorio u svog ljubimca, vezao se i celog dana nije želeo da izađe. Nudili smo mu bicikl kao nagradu, ali nije pristao. Ljubav prema nečemu je neobjašnjiva, ma koliko bila štetna. Kada se pojavi nešto lepše i zdravije, ono štetno nas čini slepim.

ZANIMLJIVOSTI - Kako bi se osećali dinosaurusi da su znali da je čovek glavna zverka u budućnosti?

SLOBODNO VREME - Kada si poslednji put bio u pozorištu, pitao sam prijatelja. Odgovorio je: “Ja iz pozorišta ne izlazim, samo menjam scenu. Iz kuće-pozorišta izađen na ulicu-pozorište. Odem na posao-pozorište. Posle te tragedije, čeka me autobus-pozorište. Da mi je da sretnem reditelja, pitao bih ga gde je izlaz.”

No comments: