Friday, September 30, 2011

Parada ponosa uvek nekoga udara po nosu

DRUŠTVO

Svaka "Parada ponosa" bi bila problematična. Na primer, "Parada ponosa penzionera" bi iritirala zaposlene. "Parada ponosa zaposlenih" bi iritirala nezaposlene. Kada se neko ponosi, uvek postoji neko koga to iritira.

DONACIJE

"Delta holding" če svake godine donirati 10% dobiti u humanitarne svrhe. I "Železnice Srbije" bi donirale, ali rade sa gubitkom. Ipak, mogle bi da doniraju u humanitarne svrhe svoje rukovodstvo.

NAPREDAK

Nekada su tramvaje, koje su vukli konji, zamenili tramvaji koje je pokretala struja. Konji se nisu bunili. Danas, stari tramvaj u Beogradu udario u "španski" i izbacio ga iz šina. Uzrok nesreće je ljudski faktor, ili...

BARIKADE NA KOSOVU

Srbija između kosovskih i EU barikada. Srbija će u EU da uđe preko Kosova. Ne znamo da li barikadama EU sprečava da Srbija uđe u EU, ili Srbija sprečava EU da uđe u Srbiju?

EKONOMIJA

U Kragujevcu počela proizvodnja platforme novog modela "Fijata". U fabrici će raditi i roboti. Ne znamo samo da li će na popisu roboti izjasniti da su Srbi ili Italijani.

DA LI ĆE ROBOTI ČITATI KNJIGE?

Thursday, September 29, 2011

Srbi žive u najuglednijim zemljama sveta

SRBIJA JE ZEMLJA NA ZEMLJI

Srbi danas žive u najuglednijim zemljama sveta: Kanadi, Švedskoj, Autraliji. Mladi u Srbiji se nadaju da će jednoga dana i oni živeti u najuglednijim zemljama sveta.

TENDERI

Sutra ističe rok tendera za "Jat ervejz" firme koja ima nekoliko hiljada zaposlenih i dve aviona. Da li će neko da kupi Jat je isto kao da li će onaj ko nije uplatio Loto da dobije sedmicu.

POLITIKA

Političari i verske vođe su počeli da se bave medicinskim istraživanjuma jer traže od Muslimana i Albanaca da ne postoje dok traje popis, od 1. do 15. oktobra. Nakon toga će da ih ožive i upotrebe za druga medicinska istraživanja.

MEDIJI

Država se povlači iz vlasništva u medijima, što znači da će, na primer, novine otežati, jer će biti osloođenje šupljih, naduvanih i praznih izjava političara.

GRADONAČELNIK

Magarac kandidat za gradonačelnika Varne. Dosta diskriminacije, treba dozvoliti i ostalim životinjama da se kandiduju za gradonačelnika.

MI IMAMO KNJIGU ZA VAS, LETELI ILI NE SA JATOM.

Wednesday, September 28, 2011

Srbija je kao trudna mlada

POLITIKA

Evropska komisija preporučiće da se Srbiji ponudi status kandidata za članstvo u EU. Mi smo kao mlada koja je u drugom stanju, a za koju je mladoženja već kupio venčanicu.

EKONOMIJA

Kalendar naroda Maja završava se 21. decembra 2012. Ne paničite, banke ne bi odobravale dugoročne kredite, da je to tačno.

INICIJATIVA

"Delta" će svake godine 10 odsto profita poklanjati za razvoj nauke i obrazovanja. U Srbiji je nauka ostvariti profit, a kada ga imaš da ne ostaneš bez obraza.

Tuesday, September 27, 2011

Srbija je zemlja bez mora ali ima ostrva

EKONOMIJA

Srbija je jedina zemlja na svetu koja nema more ali ima ostrva. Preko 800 srpskih firmi radi sa Kajmanskih ostrva, Maršalskih ostrva, Devičanskih ostvra.

KOSOVO

Takmičenje se nastavlja. Srbi na severu Kosova grade sve veće barikade, KFOR ih uklanja. Ako potraje, barikade će se videti iz celog sveta.

INTERNET

Google danas slavi 13. rođendan. Ako nekada niste znali gde su vam dete, danas lako možete da ga pronađete na internetu.

Monday, September 26, 2011

Na ringišpilu su Medvedev i Putin

POLITIKA

Naši političari su kao deca. Obožavaju ringišpil. Sada mi je konačno jasno zašto vole Ruse, pa hoće i nas da ubede da ih i mi volimo. Ranije je Putin predložio Medvedeva za predsednika. Sada će Medvedev da preloži Putina za predsednika.

BEOGRAD

U domu zdravlja koji se gradi u Srčinu pacijenti će biti lečeni na najsavremeniji način, već od 2014. godine. Nadam se da ćemo mito moći da šaljemo lekarima elektronskim putem, a ne samo u gotovu.

SVET JE POLICA NA KOJOJ SE NALAZE NEPROČITANE KNJIGE KOJE ČEKAJU VAS.

Sunday, September 25, 2011

Tadić će da pokaže da misli drugačije ako pusti brkove i bradu

*

Čedomir Jovanović je izjavio da je Tadić propustio priliku da promoviše novu politiku. Boris Tadić jedino može da se popravi ako pusti brkove i bradu.

*

Ako pozajmljujete od zelenaša možete da ostanete bez kuće. Bolje da pozajmljujete od banaka, jer ćete ostati samo bez gaća.

*

Kada da se uključite i obeležite Svetski dan kontracepcije bez upotrebe pilula i kondoma? Jedite beli luk u što većim količinama. Em ćete biti zdravi, em niko neće moći da vam priđe ni blizu.

*

Uskoro će na Zemlji biti preko 7 milijardi ljudi. Iako Srbija svake godine radi na tome da nas na Zemlji ima sve manje, ceo svet se ponovo okrenuo protiv nas.

*

Parada ponosa će ove, 2011. godine ići istim putem kao i prošle godine. Obezbeđivaće je preko 5000 pripadnika policije. Ponosni smo na našu policiju jer će nas unutra da štiti od nas spolja i od ostalih nas koji smo ostali kod kuće.

*

Univerzitet u Beogradu potražuje veliku imovinu od Srbije. Ali, još veću imovinu potražuje od zemalja u koje su otišli svršeni studenti. Kada bi nam platili za stručnjake koje smo izvezli, Univerzitet u Beogradu bi bio najbogatija ustanova u Srbiji.

SVAKOGA DANA JE DAN ZA KNJIGU.

Saturday, September 24, 2011

Biće skoro smak sveta, pomisliše u sebi dinosaurusi

BIĆE SKORO PROPAST SVETA, POMISLIO JE U SEBI DINOSAURUS

IME - Dosadno je celoga života imati samo jedno ime. Zato se zovem Zoin Mihailo? Zato što je Zoe moja ljubav i zato što mislim da je ispred svakog muškarca koji voli - žena.

NASLOVNA STRANA - Srpski dizajner Predrag Stakić je pobedio na takmičenju za logo za ljudska prava u Nemačkoj. Žao nam je što njegov logo nećemo moći da koristimo u Srbiji , jer se nije izjasnio za ljudska prava koje stranke je kreirao logo.

EKONOMIJA - Nenormalno da neko daje pare da bi dobio posao, ali daje. Ali je još nenormalnije DA NE ŽELI DA RADI neko ko je dobio posao za koji je dao pare. Oni kojima je jedan Čačanin uzeo pare za posao u Libiji bi mu oprostili, samo da ne moraju na posao.

EKONOMIJA - Veliki trgovinski svetski lanci zaobilaze Srbiju zbog loših zakona. Znači li to da su postojeći trgovinski lanci napravili dobre zakone za sebe, po kojima samo oni mogu da posluju?

POLITIKA - Osnivaju se nove partije na političkoj sceni Srbije, od članova starih partija. Kao feniks ptica se rađaju iz pepela, očekujući da će se glasači ponašati kao da su posuti pepelom.

POZORIŠTE - Bila jednom jedna zemlja Jugoslavija u kojoj je igrana jedna pozorišna predstava - "Prokleta avlija". Na istom prostoru se danas igraju tri različite "Proklete avlije", u Srbiji, Hrvatskoj i BiH. Ma koliko se delilo imanje na manje parcele, uvek će se na ovim prostorima naći mesta za prokletu avliju.

SLOBODNO VREME - Bio je dan bez automobila. Videli smo jednog vozača koji se zatvorio u svog ljubimca, vezao se i celog dana nije želeo da izađe. Nudili smo mu bicikl kao nagradu, ali nije pristao. Ljubav prema nečemu je neobjašnjiva, ma koliko bila štetna. Kada se pojavi nešto lepše i zdravije, ono štetno nas čini slepim.

ZANIMLJIVOSTI - Kako bi se osećali dinosaurusi da su znali da je čovek glavna zverka u budućnosti?

SLOBODNO VREME - Kada si poslednji put bio u pozorištu, pitao sam prijatelja. Odgovorio je: “Ja iz pozorišta ne izlazim, samo menjam scenu. Iz kuće-pozorišta izađen na ulicu-pozorište. Odem na posao-pozorište. Posle te tragedije, čeka me autobus-pozorište. Da mi je da sretnem reditelja, pitao bih ga gde je izlaz.”

Friday, September 23, 2011

Satelit će pasti na Zemlju

*

Uvek sam se pitao šta možemo da dobijemo bez rada, šta može da nam padne sa neba? Danas sam dobio odgovor. Satelit. Ono što možemo da dobijemo besplatno, ne treba nam. Ono što nam treba, nije besplatno.

*

Ako u Banatu nema žita, možda ima nafte. Ako nema nafte, moraćemo da sejemo. Bolje je sejati jer svake godine imaš roda. Ako i nađemo naftu, samo ćemo jednom da pokupimo rod.

*

Jedan mladi Beograđanin je pokušao da sadi paradajz na asfaltu, ali nije uspeo. Morao je da ode na selo. Na selu paradajz mnogo bolje rađa. Možda bi naša poljoprivreda imala bolje rezultate, ako se ne bi sejalo po referatima, sadilo po amandmanima.

*

Dunav su zagađivali razni na razne načine. Sada je zagađen penom. Ako slučajno budu uhvatili počinioca predlažem da mu se da brijač u ruke. Ako je naneo penu, neka ga i obrije.

AKO ŽELITE DA VAM U RUKE PADNE KNJIGA, MI SMO TU DA VAM ISPUNIMO ŽELJE.

Thursday, September 22, 2011

Umesto operacija u Turskoj, turske serije umesto narkoze

*

Pacijenti više neće ići na operacije u Tursku. Biće operisani u Srbiji. Ako ne bude dovoljno zaliha narkoze za operacije, biće im puštane turske serije.

*

Zevanje reguliše temperaturu u mozgu. Ovo pravilo ne važi za Skupštinu Srbije. Jeste da svi zevaju u velikom broju, ali temperatura se ne menja. Verovatno nedostaju mozgovi.

Wednesday, September 21, 2011

Srbija je patentirala mnoge patente koji nikome ne trebaju

*

Srbija postala članica Evropske patentne organizacije. Neki od srpskih patenata su i: "Kada da uđemo u EU, a da ona to ne oseti?", "Kako živeti sa 300 Evra, kada troškovi života iznose 500 Evra?".

*

Muškarci o sebi imaju uvek najbolje mišljenje. Zato i ne čudi što je "Tigrova žena" trenutno najprodavanija knjiga. Mnogi misle da kupuju svoje memoare.

*

Naučnici su otkrili da postoji "ptičje mleko". Ne znam zašto su trošili pare na istraživanje. Mogli su da pitaju srpske tajkune. Oni ne samo da uživaju u ptičjem mleku, nego sa njega i kajmak skidaju.

AKO NE MOŽETE DA KUPITE PTIČJE MLEKO, MOŽETE KNJIGU.

Tuesday, September 20, 2011

Jesen stiže, a sneg je pao u Austriji

*

Jesen stiže u petak 23. septembra, a sneg je već pao u Austriji. Izgleda da vreme niti čita novine, niti gleda u kalendar. Eto do čega može da dovede neobaveštenost.

*

NLO je viđen iznad Fruške gore. To što se u Vojvodini zalažu za odvajanje železnice nema veze sa vanzemaljcima. Oni ionako ne koriste pruge.


*
Ako kukate zato što danas pada kiša, kiša će prestati. Sutra ćete zanovetati da pada sneg. I sneg će prestati. za promenu biste mogli da pohvalite to što je danas utorak.

*


Da li biste voleli da stanujete u zelenoj, ekološkoj zgradi,? Naravno da biste voleli. Mada nemate ništa protiv da ona bude i crvena, žuta. Najteže vam pada što po fasadi ne vidite koje je boje bila kada je sagrađena. Mada ni fasade baš nema. Jedino su zelene biljke u saksijama.


*

Žene su danas sklonije depresiji nego pre 40 godina. Naravno, kaže jedna pedesetogodišnjakinja. Ko je još video depresivnu devojčicu od 10 godina?

KADA STE VIDELI KNJIGU KOJA JE DEPRESIVNA?

Monday, September 19, 2011

Srbija je u nečemu ravnopravna sa Evropom

*

Srbija kao da je u nečemu i ravnopravna sa Evropom. Na primer, po proizvodnji malima smo prvi u Evropi. Mole se proizvođači malina da više ne protestvuju, možemo, valjda, malo da uživamo u tome što smo prvi.

*

Teniseri nisu uspeli da ostanu na vrhu. To nam je malo promenilo način ishrane. "Salatara" je napustila Srbiju. Morali smo malo da tešimo u "pečenjarama", "pekarama".

BUDIMO RAVNOPRAVNI SA EVROPOM, ČITAJMO VIŠE DA BISMO SLUŠALI MANJE.

Saturday, September 17, 2011

Kriza mora da liči na nas i tačka

*

Ako Vlada nastavi po starom, preti nam grčka oblik krize. Ako počne da radi po novom, kriza će da bude samo naša i neće ličiti ninašta.

*

Svakoga dana političari izgovore hiljade reči, obećanja. Da li im treba verovati? Naravno. Samo ne smemo da ih svhatamo ozbiljno.

*

U okviru obeležavanja "Evropske nedelje mobilnosti", danas će ulicama od Slavije do Trga Republike građani moći da pešače. Ako niste u Beogradu, ustanite iz fotelje i posetite prijatelje peške. Tako ćete bilo gde da ste, biti član pokreta "Evropske nedelje mobilnosti".

*

Uskoro ćemo dobiti besplate akcije "Telekoma", onog koga niko nije hteo da kupi. Sa njima ćemo svi postati carevi i moći da platimo novo carevo odelo.

KADA JE KRIZA KNJIGA POSTAJE BLIŽA.

Friday, September 16, 2011

Dan ozonskog omotača ne slave radnici koji su dobili otkaze

Danas je Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača. Fabrike koje su prestale da rade štite ozonski omotač, ali ostavljaju bez hleba radnike te fabrike na zemlji jer su dobili otkaze. Ne može jedno dobro bez jednog zla nikako.

*
Revolucionarni električni porše, takozvani "eRuf Roadster", predstavljen je danas na stazi Autokomerca u okviru “Siemens zelene nedelje”. Ako nemate para za zeleni auto, ofarbajte svoj stari auto u zeleno i parkirajte. Tako ćete najbolje zaštiti prirodu oko sebe.

*

Danas se navršava 15 godina od izlaska prvog broja „Blica“. Blic je odrastao, što ne bi moglo da se tvrdi za sve one o kojima je "Blic" pisao. Na primer, mnogi političari iz rubrike "Politika" sada su stalni članovi rubrike "Hronika", u najboljem slučaju rubrike "Zabava".

*

Predsednik Tadić je pozvao i Srbe i Albance na dijalog. Biće to dijalog Srba sa Srbima, i Albanaca sa Albanicima.












Thursday, September 15, 2011

Država u državi i brzi voz koji ide sporo

*

Ugledajte se na državu. Ako nemate para ne znači da ne možete da napravite kuću. Možete i nameštajem istu kuću na napunite, takođe bez para. Uselite se u kuću i živite kao da je vaša. Lepo, ali nemoguće. Država ne može da dozvoli da se neko ponaša kao država u državi.

*

Neće biti kazni za direktore koji ne plaćaju na vreme. Računi se u Srbiji plaćaju za 128 dana. Para ima sve manje, pa možemo da očekujemo da će računi biti plaćani istog dana, na primer, 16. septembra, ali sledeće godine.

*

Stiže nam ruski voz vredan 3,4 miliona švajcarskih franaka. Tako vredna mašina ne može da projuri našim prugama. Mora polagano da se kreće, da svako može da stane pored pruge i gleda kako prolaze milioni.

*

MI NEMAMO VOZ KOJI ŽE VAS ODVESTI DALEKO, ALI IMAMO KNJIGU KOJA ĆE VAS POSLATI JOŠ DALJE.

Wednesday, September 14, 2011

Šetajte roditelje onih koji su otišli iz zemlje

*

Super ideja za poseo. Dvoje mladih zarađuju šetajući pse onih koji nemaju vremena za svoje ljubimce. Koliko mladih je otišlo u svet i ne posećuju svoje roditelje. Oni koji su ostali u zemlji mogu da zarađuju šetajući roditelje onih koji su otišli.

*

Tražili smo od vas pare, nemate. Ali, krv imate, a ne date. Ako biste dali ono što imate, možda biste dobili ono što nemate.

*

Saznali smo da je jedna Čačanka vodila fakultet, a ima samo završenu osnovnu školu, jer je faslifikolava diplomu. Možda ne mora da bude na čelu fakulteta, ali bi odlična bila za Zavod za statistiku.

*

Malinarima je malina zagorčala život. Blokiraće prugu Beograd-Bar. Naši vozovi su zbog toga veoma spori. Treba polagano preći preko malina, a da se one ne povrede.

LINK.

Tuesday, September 13, 2011

Iz štampe je izašla knjiga ENCIKLOPEDIJA MATEMATIČKIH KONSTANTI - Kompjuter biblioteka


Kada dođemo na svet postajemo konstanta.

Kada odemo, već smo promenjiva.

Iz štampe je izašla knjiga ENCIKLOPEDIJA MATEMATIČKIH KONSTANTI - Kompjuter biblioteka

Zima će i ove godine da dođe, na radost dece i žalost ostalih

*

Zalihe mazuta u toplanama samo za 15 dana grejanja. Ali ne treba da paničimo. Još ne znamo kakve će zalihe imati zima. Tek kad to saznamo, možemo da počnemo da cvokoćemo.

*

Razvijen svet brinu brige koje mi nemamo. Eksplozija u francuskoj nuklearki. Kada je napravimo, onda možemo da imamo eksploziju. Ne može ništa preko reda.

*

Vlada ukida Upravu za javne nabavke. Svi koji su nabavljali su nabavili sve što im treba. Vladi više nije do javnog nabavljanja.

*

Univerzitet u Beogradu slavi 203. rođendan. Oni nesvršeni studenti koji slave manje godina, treba da dobiju diplome. Tolike godine na fakultetu sigurno su i na njima ostavile neki trag.

*

Uskoro u Beogradu na autobuskim stajalištima će biti postavljeni infopultovi na kojima će građani znati za koliko minuta stiže njihov autobus. Za vredne bake će biti na raspolaganju i pribori za pletenje, tako da će, dok čekaju autobus, moći da ispletu šal ili džemper za zimu za unuke koji koriste taksi.

Monday, September 12, 2011

Rasklopivi mostovi za stranke koje su na vlasti

*

MEČKA PUTUJE SRBIJOM

Procedure javnih nabavki su bez kontrole. Predlažemo strankama da naprave rasklopive puteve, mostove, zgrade. Kada se završi miting u jednom gradu, rasklope most i ponesu ga u drugo mesto.

*

SVET POSLE 11. SEPTEMBRA

Očekivali smo da će posle 11. septembra sve biti drugačije. Ali, danas nas je čekalo iznenađenje. Sve je po starom, danas je 12. septembar, a ne neki drugi datum.

*

PREVENTIVNO PRIVOĐENJE

Policija treba da privodi preventivno. Na primer već dete u kolevci je sumnjivo. Kada se neko ukaki u gaće, ko zna šta sutra može da uradi protiv države.

*

PEDOFILI SU POD PRISMOTROM

U Srbiji ima više od 100 pedofila. Sada su pod prismotrom. Nadamo se da će biti uhapšeni pre nego što deca, koju su snimali, ne budu u staračkom domu.

*

BESPLATNA HRANA ZA DUŠU

Posle 4 godine je otvorena Narodna biblioteka Srbije. Gužve nisu bile kao kod otvaranja tržnih centara. Nije bilo popusta, jer hrana za dušu nema cenu.

MI IMAMO KNJIGU ZA VAS, NISMO BIBLIOTEKA, VEĆ KOMPJUTER BIBLIOTEKA.

Friday, September 9, 2011

Zlatne poluge i Crnogorska matematika

*

Kakva je budućnost kriminala u Srbiji? U zlatnim polugama. Zlato oduzeto od mafijaša Vlada će pretopiti u poluge.

*

Devojka je na televiziji Pink odgovorila na pitanje koliko je 8 x 4. Za nju je 24. I to je tačan odgovor bio za mnoge. Oni koji su mislili da je neki drugi broj rešenje, lutali su po drugim kanalima.

*

11. septembra moj otac će slaviti svoj rođendan. Vrlo hrabro sa njegov strane. Nije ni od ministra Dačića tražio obezbeđenje.

*

Makedonija je proslavila 2 decenije nezavisnosti, ali još je na vratima Evropske Unije. Još jedan dokaz da je lakše izaći iz svoje kuće nego ući u tuđu.

*

U Crnoj Gori su konačno odlučili. Umesto crnogorski/srpski ipak crnogorski-srpski. Ovo mi više liči na matematiku nego na jezik. Neku višu matematiku.

*

Devojke-stjuardese koje će biti izabrane za rad na Avalskom tornju moraju da imaju dugačke, dugačke noge i glava da ima bude u oblacima. Kada ih budu pitali gde rade, rećiće da nisu stjuardese u JAT-u, nego u SAT-u (Srpskom Avalskom tornju).

*

Taman ste se sprijateljili sa nekim u poliklinici, dok ste čekali da vas doktor primi na pregled, kad saznajete da je taj umro. Molimo one koji su zdravi da počnu da dolaze na preglede kod doktora, jer sa bolesnima ne možete da sklapate trajnija poznanstva.


SVET SE SVAKOGA DANA MENJA, TO VIDIMO I KADA STANEMO ISPRED OGLEDALA.

Thursday, September 8, 2011

Ustavni sud dokazuje ono što i mala deca znaju

*

Ustavni sud prekjuče je verifikovao, a „Službeni glasnik“ objavio ono što mala deca znaju, da jedno telo ne može u isto vreme da bude na dva mesta. Nema više duplih funkcija.

*

Teško možemo svoju decu da pripremimo za pubertet. Moraju deca prvo da sačekaju da odrastemo.

Wednesday, September 7, 2011

Sveštenik je kandidat za predsednika Rusije

*

I Srbi, kao i Rusi, treba sveštenika da makar kandiduju za predsednika. Kada je predsednik sveštenik, onda je normalno da se, posle svega što uradi, krstimo.

*

Novi paket ekonomskih mera za jesen. Kada padne prvo lišće, pašće i prvi paket. Samo još da primalac bude u životu.

*

Đaci prvaci na poklon dobili svesku sa satanističkim motivima. A, ako budu odlični dobiće i knjige sa erotskim sadržajem.

*

U parlamentu uskoro počinje zamrzavanje poslanika. Džudžević je kazao da će njegov "zamrznuti" status trajati... Nadamo se da će biti zamrznut kod kuće, i da neće naplaćivati putne troškove.

*

Akcija "Recikliram, dakle postojim" će trajati od 15. do 22. septembra. Mole se političari koji su promenili stranke da donesu svoje bivše partijske knjižice da bismo od njih napravili toalet papir.

MI IMAMO KNJIGU ZA VAS. KOMPJUTERSKU I SVAKU DRUGU.

Tuesday, September 6, 2011

Psi beže od pobesnelih ljudi

Grad Beograd je pokazao da misli na svoje sugrađane, bili oni ljudi ili psi. Bilo da su pobesneli kao ljudi ili kao psi, a sve zbog tričavih pah hiljada dinara.
Prethodnih meseci i godina brojni psi su ujedali građane, a od toga nisu imali ništa ni psi, ni građani. Tako je se grad setio da pokrene sve sa mrtve tačke, jer je glupo da psi ujedaju ljude, ljudi se žale, psi od ujeda nisu siti, lekari samo troše pare na lekove i tetanuse, itd. Sve je izgledalo kao da smo pobesneli od ujeda pasa lutalica od mila do nedraga.
Prvo smo smislili, rečeno je u gradskoj Komisiji za naplatu štete od ujeda pasa lutalica, da nam se građani koji budu ujedeni jave sa propisnom dokumentacijom da su ujedeni, a ako mogu i da dovedu psa koji ih je ujeo. Ali, ono što je mislila Komisija građani su pogrešno shvatili.
Počela je hajka za psima lutalicama kako bi se oni naterali da ujedu građane za bilo koji deo tela.
Mnogi vlasnici pasa su počeli da treniraju svoje pse da ih puste na ulicu privremeno, da ovi malo lutaju, tako steknu pravo da budu psi lutalice, a onda se pojave ispred zgrade gde živi ovaj vlasnik psa i ujede ga.
Ostali građani su počeli da kupuju pse i odmah nakon kratkog treninga ih puštaju na ulicu da što pre postanu lutalice.
Ostali koji su slabijeg imućnog stanja su prinuđeni da jure pse po ulicama što uveliko otežava život pasa lutalica, tako da su oni postali psi begunci.
Molimo vlasti da odmah ukinu ovu odredbu zbog normalnog života pasa lutalica, jer smo ovako dobili samo armiju pobesnelih građana koji unezvereno idu ulicama. Psi lutalice samo kada građani odu na spavanje smeju da izađu iz skloništa.
Najveći problem ovih građana je u tome što psi nemaju zašta da ih ujedu.

Da li ste se rodili u 13. mesecu?

*

Mesec u kom ste se rodili određuje šta ćete raditi u životu. Čekanje na Zavodu za zapošljavanje je kao da ste se rodili u 13. mesecu.

*

Otmičar drži kao taoca ćerku, i to je strašno. Ono što može da bude strašnije od toga je da mu ona možda uopšte nije ćerka, mada on u to ne sumnja.

*

Patrijarh Irinej, Bata Živojinović i Korin Braun dobitnici nagrada "Braća Karić". Dobra su nam braća, samo Majka Srbija nema razumevanja za njihovo ponašanje.

*

Naknada za ujed psa lutalice do 25.000 dinara. U Beogradu se odjednom oseća nedostatak pasa, jer građani ih jure ulicama da bi ih psi ujeli. Problem imaju i građani koje pas nema za šta da ujede.

*

JEDAN FRANCUZ KAŽNJEN JE SA 10.000 EVRA JER JE IZBJEGAVAO DA SPAVA SA SVOJOM ŽENOM. Da bismo znali da li je kazna mala ili velika treba živeti sa gospođom.

MI IMAMO KNJIGU ZA VAS, AKO VOLITE DA ČITATE.

Monday, September 5, 2011

Svako je zaslužio spomenik

*

Svako ko je za svoj narod uradio nešto zaslužuje spomenik. Na neke spomenike će biti donošeno cveće. Na one druge će narod bacati paradajz, naravno kad pojeftini.

*

Prasići, pilići, jagnjići, mogu malo da odahnu. Uskoro će se na trpezama zemalja EU naći insekti. Svaki stanovnik Srbije bi danas mogao malo da se navikava na dan kada uđemo u EU. Na primer, da pojede po 5 skakavaca.

*

Wikiliks nam otkriva neke tajne koje su nam poznate. Ako Hrvatska uđe u EU pre Srbije biće pakao. Kako je moguće da mi hoćemo u EU kada ona prima one koji su kao mi?

*

Česi maštaju o penziji od 625 evra. Ja ću u sledećem popisu da se izjasnim kao Čeh, da bih mogao da sanjam ovakav san.

*

Za prosečnu platu u Srbiji može da se kupi 300 litara benzina. Samo je jedan litar potreban čoveku da se zapali, a ostalih 299 može da pokloni Zavodu za statistiku, da malo uštede.

*

U Srbiji će sutra biti malo hladnije i padaće kiša. Kada ništa ne možemo da uradimo mi dole, moramo da čekamo da neko uradi odozgo.

*

U takmičenju “Mesto koje volim” Zemun prednjači sa 14 nominacija. Kada bi iz mesta u kome živimo otišli svi oni koji ga ne vole, možda bismo i mi voleli naše mesto.


*

Čuli smo da ima dece koja su talentovana, ali da njihovi roditelji nemaju para. Ko ima moć da rađa dobru decu koja vole i da uče, treba odmah od države da dobije penziju, kao zaslužna građanka.

MI IMAMO KNJIGU ZA VAS:

O TITU.

I OSTALIM ŽIVOTINJAMA.


Sunday, September 4, 2011

Jugoslavija je bila neko u nesvrstanima, Srbija nikako negde da se svrsta

*

Jugoslavija je pre 50 godina bila neko u pokretu nesvrstanih. Srbija 2011. godine nikako negde da se svrsta.

*

U kafiću sede tri devojke, dve mršave i jedna kao njih dve. Samo ona "kao njih dve" jede kolač. Statistika bi rekla da svaki treći stanovnik Srbije nema za kolače.

*

Borka Pavićević je rekla da je građanima muka od stranaka. Tek kada budemo povratili po političarima, oni će shvatiti da nismo mogli da svarimo ono što su nam servirali.

*

Baka Kalina je proslavila 111 rođendan. Kaže da pije svakoga dana "Koka-kolu". Kada u Srbiji preguraš stotu, ništa ne može da ti naudi.

*

U Ivanjici je obnovljena Nušićijada. Održana je i utakmica u kojoj su naši "Urugvajci" igrali protiv naših "Montevidovaca". Jedini način da pobede naši je da igraju protiv naših.

*

Vozači u Srbiji od 18. septembra moraju da imaju u svojim vozilima nove komplete prve pomoći. Ko ne bude imao prvu pomoć, moraće da se uhvati za novčanik za drugu pomoć i plati kaznu.

*

Grci će graditi dva tunela na koridoru 10. Ministar Mrkonjić je odmah dao nalog da naši radnici naprave dva brda kroz koje će biti građeni tuneli.

MI IMAMO KNJIGU ZA VAS GDE SVE LEPO PIŠE.

Saturday, September 3, 2011

U Viminacijumu bliska prošlost deluje smešno

*

Kada pogledamo u blisku prošlost, možemo da se posvađamo. Ali kada u Viminacijumu pogledamo u daleku prošlost, kada nas nije bilo, odmah se pomirimo.

*

Za 10 godina još 10000 prvaka manje. Šta o tome misle političari? Jednostavno, odmah će decu da upisuju u drugi razred.

*

U Grčkoj je ove godine letovalo 70 odsto više Srba. Mi ako ne možemo sebi da pomognemo, pomažemo drugima.

*

Sreća je sreća samo ako se gleda iz ravog ugla. Prvo ste imali sreće da dobijete na igrama na sreću. Onda ste imali sreće da upoznate lepe devojke. Onda ste imali sreće da vas devojke liše prve sreće.

*

Izmišljen je prsten za razvedene. Popust dobijaju oni koji ga kupe uz venčani prsten. Kada ga kupite i potrošite tolike pare, možda vam i neće biti do razvoda.

*

Ješćemo korenje i bićemo srećni, reče nam političar koji ne jede korenje, a izgleda srećno. Još kada bismo videli da na tom drvetu čije korenje jedemo vidimo da nešto visi, neki lepi plod, možda ćemo i zapevati.

*

Viminacijum. Mesto gde oluja počinje da duva kao povetarac. Lečilište za teške oblike ludila, isključivosti.

Friday, September 2, 2011

Prosečni vek u Srbiji je 73,7 godina

*

Prosečni životni vek u Srbiji 73,7 godina. Znači, još mi treba do proseka 18 godina. Blago meni.

*

Prosvetni radnici su potpuno zbunjeni, ove godine 1. septembar je došao odmah posle 31. avgusta. Umesto da štrajkuju, moraće da rade.





Posetioci Golog otoka nisu živeli bolje u Titovo vreme

*

Mirenje Srba i Hrvata je kao ostavljanje pušenja strastvenog pušača. Može da ostavi kad hoće. Može da propuši kad hoće.

*

Dokaz da su odnosi Srba i Albanaca sve bolji je i najnovija ljubavna veza naše Nataše Bekvalac i Albanskog biznismena. Pozdrave joj šalje Ana Oksa.

*

Počela je školska godina. Ako su profesori višak jer ima manje đaka, bilo bi bolje da se profesori bave porastom nataliteta, a manje porastom plata.

*

Slavni glumac je došao u Kragujevac, a sobarice su mu ostavile poruku na ogladalu da ga vole, samo se plaše da će da se ukrca na "Titanik" pre nego što im odgovori.

*

Na promociji knjige "Goli otok" nisu mogli da se vide oni koji danas tvrde da se u Titovo vreme bolje živelo. Njihove izjave tako zvuče kao gola neistina.

Zoin Mihailo